Uncategorized

Mit første opslag!

Efter lang stykke tid har jeg endelig besluttet mig for at oprette en blog. Ønsket med denne blog er at skrive om min dagligdag, og hvordan jeg oplever den med min aspergers diagnose.

Denne uge er snart ved at gå på hæld. Ligesom mange andre, er det ofte i mine weekender, at jeg kan få lov til at slappe af fra hverdagens strabadser. Som en kvinde med en aspergers diagnose, får jeg mange sanseindtryk, bare på en ganske almindelig hverdag. Jeg suger alle indtryk til mig og kan have svært ved at frasortere meget af det. Jeg ønsker ofte at have en form for mekanisme, som holder alt ude. F.eks. når jeg er sammen med andre mennesker, som jeg ikke har stiftet bekendtskab med før, ønsker jeg at kunne lukke min følelsesmæssige dør inden, de siger nogle sårende eller let misforståelige ting. Da jeg som asperger ofte misforstår ting, er det ikke lige let at gennemskue de sociale normer, som nu findes ude i samfundet. Dette har ofte medført til forliste venskaber.

Alle disse forliste venskaber har derfor været en medvirkende faktor til, at min tillid til andre ikke er ret stor. Dette begyndte dog at ændre sig lidt, efter jeg mødte en amerikaner, som var interesseret i at hjælpe mig med at finde en praktikplads inden for film branchen i USA. Dette møde medførte en stor inspiration, hvordan jeg ville leve mit liv fremover. Han lærte mig ting, som ingen andre ville kunne lære mig. Det var hele hans livsstil samt holdning til livet, som jeg lod mig inspirere af ved, at jeg ikke længere ville lade mig hindre af andre.

I dag har jeg dog det stadig svært med at begå mig ude i det sociale, da jeg har skaffet mig en masse erfaringer fra tidligere forhold, som ikke altid har været lige gode. Derfor øver jeg mine social skills, når jeg møder andre mennesker at være åben og imødekommende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *